Українців застерігають від купівлі доларів в обмінниках: як не стати жертвою «шахраїв-мінялів»

Українців застерігають від купівлі доларів в обмінниках, які працюють на чорному ринку без ліцензії держрегулятора.

В деяких обмінниках небезпечно міняти валюту / фото УНІАН

В Україні шахраї знайшли новий спосіб, як нажитися на громадянах. Так, українцям не рекомендують обмінювати валюту в обмінниках, які працюють на чорному ринку без ліцензії Національного банку.

Як йдеться у матеріалі «Оbozrevatel», це пов’язано з тим, що громадянам можуть підсунути фальшиву валюту чи гривню.

Спеціалісти пояснюють, щоб з’ясувати, чи має обмінник ліцензію, необхідно через спеціальний розділ на сайті НБУ перевірити інформацію про обмінні пункти, які працюють офіційно. 

Відео дня

Наголошується, що знайти компанію, що здійснює продаж валюти, можна не тільки за назвою, але і за адресою обмінного пункту.

Як зазначають журналісти, зараз на чорному ринку активно функціонують «шахраї-міняли», які легко можуть видати покупцеві фальшиві купюри. Справжність банкноти дуже складно виявити без спеціального обладнання, через що є високий ризик обману.

«ПриватБанк» попереджає про нову схему шахраїв в Україні: як не стати жертвою Як захистити гроші від хакерів: 5 способів викрадення даних банківської картки У Нацбанку попередили про нові шахрайські схеми під час війни

Відомо, що такі шахраї найчастіше працюють біля обмінників, у пішохідних переходах та метро, намагаючись умовити потенційних клієнтів придбати валюту саме у них.

Курс валют в Україні: що відомо

Як писав УНІАН, з 14 по 20 листопада курс долара в Україні підросте на тлі прискорення інфляції. Але ці зміни не будуть раптовими, і вартість долара залишиться в межах 41 грн (порівняно з 40,6 попереднього тижня).

Експерти вважають, що до кінця цього року курс долара в Україні залишиться на поточному рівні завдяки фінансовій підтримці країн-партнерів, котра перекриває нестачу валюти з експорту-імпорту.

Джерело

Новости Украины