«Заберуть у дитбудинок»: медик з «Азовсталі» розповіла, як її розлучили з 4-річною донькою

Жінка зізналася, що сьогодні підтримує зв’язок з дівчиною, яка погодилася вивезти її доньку до Запоріжжя.

Вікторія та її донька Аліса / фото Юлія Гришина

Військовий медик з «Азовсталі» Вікторія Обідіна розповіла, як її розлучили з донькою Алісою під час евакуації із заводу. Вона сподівалася, що зможе пройти фільтрацію, та так не сталося.

В інтерв’ю УНІАН Вікторія поділилася, що її намагалися вивести із «Азовсталі» з цивільними 5 травня, але у фільтраційному пункті в селі Безіменне їй сказали, що вона не проходить фільтрацію. А доньку мали віддати до дитбудинку.

Два дні, згадує Обідіна, їй дозволили жити з Алісою у наметовому містечку. Червоний Хрест дозволив жінці зателефонувати мамі, щоб порадитися, що робити. Домовилися, що потрібно вивозити доньку до Запоріжжя.

Відео дня

«Коли я зайшла у намет, де ми жили, там була дівчина, яка побачила, що я засмучена, і спитала, що сталося. Я розповіла, що не проходжу фільтрацію, а дитину заберуть у дитбудинок, і я не знаю, що з цим робити. Вона мені запропонувала допомогти вивезти доньку», — каже Вікторія.

Й це був для медика єдиний шанс не віддати дитину до дитбудинку. Тому Віка погодилася й написала довіреність. 

7 травня Обідіна вирішила їхати в Запоріжжя, сподівалася, що її пропустять з донькою. Та у Мангуші її «зняли», хотіли й доньку теж забрати.

«Я попросила, щоб донька поїхала далі, вони довго радилися, і врешті-решт дозволили. Так, Аліса дісталася до Запоріжжя, а я поїхала по етапу», — розповіла медик з «Азовсталі».

Вікторія зізналася, що сьогодні підтримує зв’язок з дівчиною, яка погодилася вивезти її доньку до Запоріжжя: «Ми знайшли одна одну. Ми спілкуємося, можливо, зустрінемося ще».

Звільнення жінок з російського полону

17 жовтня 2022 року Україна звільнила з російського полону 108 жінок. Це був перший цілковито жіночий обмін. 

Звільнено 37 жінок, евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів та 85 — рядових та сержантів, з них — 35 захисниць із ЗСУ, 32 — військово-морських сил, 12 — тероборони, 8 — Нацгвардії, включно з 2 із «Азову», 5 — Держспецслужби транспорту, 4 Держприкордонслужби та 12 цивільних.

Також відомо, що Україна повернула медика Вікторію Обідіну з «Азовсталі», яку росіяни розлучили з 4-річною донькою.

Джерело

Новости Украины