ЗМІ дізналися, скількох сиріт РФ викрала в Україні: як «перевиховують»

У Росії українських дітей налаштовують проти своїх земляків, з’ясували журналісти.

РФ викрала в Україні тисячі дітей-сиріт, з’ясували журналісти / скріншот

Російські окупанти могли викрасти в Україні близько 2,5 тис. дітей-сиріт.

Батьки деяких неповнолітніх загинули під час повномасштабного вторгнення РФ на українську територію, повідомляють «Важные истории» в Telegram. «З усіх дітей, які до нас приїхали, по-моєму, лише одна реально сиротою була, у решти батьки загинули там», — повідомили у Департаменті освіти Ямало-Ненецького автономного округу.

Росіяни намагаються «перевиховати» українських дітей, зокрема, для цього потрібні історії про нібито «укрофашистів». Журналісти з’ясували, що керівництво російських дитбудинків, в яких перебувають сироти з України, водить їх на зустрічі із загарбниками, випускники одного з них почали брати участь у війні. Крім того, сиротам пропонують підписувати контракти з російським Міноборони.

Відео дня Вивід ПВК «Вагнер» з Бахмута: оглядач назвав наслідки для РФ Екс-директор ЦРУ назвав запоруку значного успіху України у війні з РФ

«Ця система розрахована на їх повну інтеграцію в Росії. Вона не передбачає, що дітей повертатимуть», — заявила співробітниця офісу прокурора Міжнародного кримінального суду Ксенія Хелль.

Викрадення дітей Росією — сьогодні це варто знати

Наприкінці травня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що відомо про примусову депортацію росіянами щонайменше 19 тисяч 453 українських дітей.

За відомостями британського видання The Guardian, для громадян РФ незаконне «усиновлення» викрадених неповнолітніх стало джерелом легких грошей — вони отримують за це допомогу від влади.

Нагадаємо, у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна і дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову звинувачують в організації масового викрадення українських дітей.

Джерело

Новости Украины