Чи звільнять ЗСУ Мелітополь і Маріуполь до січня: військовий експерт про прогнози Ходжеса

За словами Мусієнка, підстави так вважати справді є.

ЗСУ можуть звільнити Маріуполь до січня / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Після звільнення Херсону від російських окупантів більшість експертів прогнозують стрімке просування ЗСУ далі. Напередодні, екс-командувач військами США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес висловив упевненість, що до січня 2023 українські війська можуть звільнити Маріуполь та Мелітополь.

На думку військового експерта Олександра Мусієнка, справді існують обережні й стримані підстави вважати, що це може бути здійсненно.

«Я майже впевнений, що до кінця грудня ми почуємо приємні новини про деокуповані частини української території», — сказав він у коментарі 24 каналу.

Відео дня

За його словами, мова йде і про Південь, і про район Мелітополя та Маріуполя. Мусієнко зауважив, що підстави про це говорити дійсно є.

Зима стане головним фактором у війні в Україні — New York Times Мешканців правобережжя Херсонської області закликали евакуюватися: у чому причина Ситуація на деокупованій частині півдня: у ЗСУ попередили про диверсантів

«Не можу сказати, що це точно буде безпосередньо Маріуполь вже до січня. Але те, що є досить хороші перспективи просунутися і звільняти території України, зокрема на Півдні – це точно», – наголошує Мусієнко.

Війна в Україні: прогнози

11 листопада 2022 року українські війська зайшли в Херсон. Після такого успіху ЗСУ військові експерти та аналітики розщедрилися на доволі позитивні прогнози щодо війни в Україні.

Так, радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович говорив, що в Мелітопольському районі регіону можливий дуже швидкий контрнаступ наших військ.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що ЗСУ повинні скористатися помилкою президента РФ Володимира Путіна, який «підганяє» своїх військових вести наступ.

Голова Українського Центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан вважає, що внаслідок виходу на правий берег Дніпра на Херсонщині українські сили оборони отримали політичні, військові та моральні переваги. 

Російська армія погано оснащена та погано підготовлена для війни в зимових умовах, тому, на думку західних аналітиків, росіяни проситимуть перемир’я. Аналітики британського Королівського інституту об’єднаних служб, зауважили, що Кремлю було б дуже вигідно, щоб український наступ уповільнився, чи зупинився до весни, бо йому потрібен час для підготовки новобранців. При цьому аналітики вважають, що Кремль не відмовлятиметься від своїх планів щодо знищення України. Тож, на думку експертів, не в інтересах України відмовлятися від наступу цієї зими. 

Джерело

Новости Украины