Єдиний вистояв: «Орест» з «Азовсталі» показав свій будинок в Маріуполі (фото)

На фото з супутника можна побачити винищений обстрілами росіян квартал і єдиний вцілілий будинок.

“Орест” з “Азовсталі” показав свій будинок в Маріуполі / фото Дмитро Козацький, Facebook

Звільнений з полону боєць полку «Азов» Дмитро «Орест» Козацький показав світлину зі знищеного окупантами Маріуполя. 

Козацький, уродженець Малина на Житомирщині, вступив до лав Нацгвардії (згодом – «Азову») та переїхав до Маріуполя у 2015 році. На опублікованій світлині можна побачити будинок, в якому жив військовий.

«Мій будинок єдиний залишився стояти», – прокоментував «Орест».

Відео дня“Орест” з “Азовсталі” показав свій будинок в Маріуполі / фото MaxarІсторія «Ореста»: «Азовсталь», полон і повернення додому

27-річний Дмитро Козацький був головою прес-служби полку «Азов». Він разом із побратимами тримав оборону Маріуполя під час повномасштабного вторгнення росіян. Був на «Азовсталі», де знімав відео і робив світлини. Зокрема, фіксував, як виживають військові під постійними обстрілами в укриттях заводу.

Його кадри поранених українських воїнів у польовому шпиталі на заводі облетіли весь світ, а світлина з променем світла, який пробивається через пошкоджений дах, що уособлює силу духу усіх захисників Маріуполя, стала легендарною.  

Легендарну світлину «Ореста» з «Азовсталі» розмістили на обкладинці фотокниги у США (відео) Повернувся з вагою у 51 кілограм: фотограф «Азова» розповів про життя після полону (відео) Фотограф «Азова» розповів, як зробив свою легендарну світлину «Ці очі багато бачили»: фотографи показали вражаючі знімки звільненого з полону «Ореста»

Перед потраплянням в полон до російських окупантів у травні «Орест» виклав свої фотороботи у мережу і попросив про їхнє поширення та надсилання на усі можливі фотоконкурси. Світлини вже здобули золоту медаль міжнародного конкурсу репортерської фотографії Live press FOTO і спеціальну нагороду польської фотопремії Grand Press Photo 2022.

Також напередодні виходу із заводу «Орест» шокував світ роликом, який назвав «Останній день на Азовсталі».

У вересні Козацького разом із ще 200-ма українцями повернули з російського полону.

Джерело

Новости Украины