Кабмін визначився з обов’язковою евакуацією дітей: кого це стосуватиметься

ОВА доручено евакуйовувати дітей із закладів, які розташовані в зоні бойових дій менш ніж за 50 км від кордону з Росією.

Йдеться про будинки дитини, спецзаклади освіти, притулки для дітей, будинки-інтернати / фото depositphotos.com

Кабінет міністрів врегулював питання тимчасової евакуації та повернення за місцем постійного проживання дітей, які навчаються в закладах цілодобового перебування. 

Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши при цьому, що йдеться про будинки дитини, спецзаклади освіти, притулки для дітей, будинки-інтернати.

«Врегульовуємо питання тимчасової евакуації та повернення за місцем постійного проживання дітей, які навчаються в закладах цілодобового перебування. Ідеться про будинки дитини, спецзаклади освіти, притулки для дітей, будинки-інтернати», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що ОВА доручено евакуйовувати дітей із закладів, які розташовані в зоні бойових дій менш ніж за 50 км від кордону з Росією та менш ніж за 100 км від тимчасово окупованої території.

«Внесли зміни до низки постанов щодо усиновлення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, переміщених із зони бойових дій або тимчасово окупованих територій», — йдеться в повідомленні.

Діти на війни

Кабінет міністрів України спростив для тимчасово переміщених неповнолітніх українців процедуру отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Станом на 1 червня 2023 року Росія вчинила понад 4200 кримінальних злочинів проти дітей після початку повномасштабної війни в Україні. 

Омбудсмен повідомив, скількох українців РФ утримує в заручниках Ріс без батьків: Україна повернула депортованого окупантами хлопця з Маріуполя (фото) В Україні під час війни діти частіше травмуються і помирають: фахівці назвали причини

Наприкінці березня 2023 року в Україні було ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з прифронтових міст. У разі відмови батьків чи опікунів, їх будуть позбавляти відповідних прав. 

За даними ЮНІСЕФ, з початку повномасштабної війни проти Росії в Україні загинули щонайменше понад 500 дітей.

Джерело

Новости Украины