Кулеба назвав коротко-, середньо- та довгострокові військові потреби України


Кулеба назвав коротко-, середньо- та довгострокові військові потреби України

Дмитро Кулеба (Фото: EPA)

Глава МЗС Дмитро Кулеба, виступаючи на Раді міністрів закордонних справ ЄС, окреслив короткострокові, середньострокові та довгострокові військові потреби України. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Кулеба закликав надати Україні у найкоротший термін більше броньованої техніки, танків і артилерійських систем, далекобійної артилерії та боєприпасів, зміцнити протиповітряну та протиракетну оборону України та інтегрувати її із сусідніми країнами ЄС. Також, за словами глави МЗС, необхідно невідкладно розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та уможливити надання Україні бойової авіації західного виробництва.

У середньостроковій перспективі Кулеба закликав збільшити пропускну здатність логістичних і ремонтних хабів, продовжити та розширити програми навчання для українських військових, покрити потреби у боєприпасах завдяки збільшенню обсягів виробництва.

У довгостроковій перспективі кількох років глава МЗС закликав сфокусуватися на розвитку спільної політики оборони, яка включатиме Україну як невід’ємну складову.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що всі затримки партнерів з наданням Україні тієї чи іншої зброї або сумніви щодо типу зброї для Сил оборони призводять до втрат у лавах українських захисників. 
  • 21 квітня учасники зустрічі у форматі Рамштайн (понад 50 країн) вирішили збільшувати військову потужність України, що «справді надасть ЗСУ перевагу на полі бою». 

Читайте також: Зеленський: ЗСУ готуються до контрнаступу, ми стали сильнішими і віримо, що перемога близька

Джерело

Новости Украины