Майже 50 китайських військових літаків увійшли до зони ППО Тайваню

Збройні сили Тайваню стежили за ситуацією та доручили літакам, кораблям ВМФ та наземним ракетним комплексам «реагувати на ці дії».

Відносини між Китаєм та Тайванем погіршуються / фото REUTERS

47 літаків Військово-повітряних сил Китаю вночі 26 грудня перетнули серединну лінію Тайванської протоки.

Вони увійшли до південно-західної зони ППО Тайваню. Про це заявляє міністерство оборони Тайваню в Twitter.

За даними оборонного відомства, всього під час 24-годинної демонстрації сили Китай направив 71 літак ВПС та 7 кораблів ВМС. Збройні сили Тайваню слідкували за ситуацією. Влада доручила літакам, кораблям ВМФ та наземним ракетним комплексам «реагувати на ці дії».

Відео дняТайвань та Китай: що відбувається

Як раніше повідомляв УНІАН, напруга між Китаєм і Тайванем зросла після візиту на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Після цього Пекін провів військові навчання біля берегів частково визнаної держави. У Тайвані назвали дії китайців імітацією нападу.

30 серпня ситуація погіршилась — Тайвань відкрив попереджувальний вогонь по китайському безпілотнику, а через день військові країни вперше збили китайський дрон.

У жовтні Китай наголосив, що залишає за собою право застосувати силу для розв’язання питання Тайваню. Водночас мирне «возз’єднання з островом є пріоритетним».

Пізніше командувач військово-морськими операціями США адмірал Майкл Гільдей заявив, що конфлікт між Китаєм та Тайванем може розпочатися у найближчі роки.

Джерело

Новости Украины