Наслідки будуть критичними: окупанти заявили про видобуток цирконію біля Маріуполя

Видобуток контролюватимуть росіяни, призначені самопроголошеними «керівниками уряду днр».

У Маріуполі окупанти хочуть видробувати каолін / Фото героя інтерв’ю УНІАН

Російські загарбники планують розпочати видобуток каоліну та цирконію недалеко від Маріуполя. Про це у своєму Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріупольській район (колишній Нікольський). Окупанти заявили про відновлення видобутку каоліну з весни. Ще один український ресурс попав під розкрадання. Видобуток будуть контролювати росіяни (Хоценко та Солнцев), призначені «керівниками уряду днр»», — розказав Андрющенко.

За його словами, росіяни також хочуть видобувати цирконій в районі с. Нікольське Маріупольського району.

Відео дня

«Плани «родини Януковича», які було зірвано спочатку Революцією Гідності, потім чисельними акціями протесту реалізуються окупантами. Наслідки такого видобутку будуть критичними для екології всього Маріупольського району», — повідомив він.

В Україні висунули звинувачення ватажку кадировців, який керував штурмом «Азовсталі» Російські гауляйтери наказали прискорити знесення будинків у Маріуполі — Андрющенко (відео) Чому військові не підірвали залізничну гілку неподалік Волновахи: відповідь експертаСитуація у Маріуполі

У Маріуполі останнім часом регулярно фіксують рух російської військової техніки.

З’явилася інформація, що росіяни стягують техніку з Маріуполя на Запорізький напрямок. Лише минулої доби через місто у напрямку Беодянська проїхали до 20 танків та близько 30 вантажівок з живою силою.

Днями у місті також побачили велику колону російської техніки. Колона складалась з понад 70 вантажівок, які перевозили «зуби дракона» та БК з боку Росії через Маріуполь в напряму Бердянська.

Джерело

Новости Украины