Нищити — не будувати: окупанти знесли сотні будинків у розтерзаному Маріуполі

В мікрорайоні Черемушки Приморського району міста росіяни знесли 26 будинків з 29.

Окупанти знесли понад 350 багатоповерхівок у Маріуполі / фото t.me/andriyshTime

Російські загарбники продовжують знищувати тимчасово окупований Маріуполь Донецької області. Окупанти знесли понад 350 багатоповерхівок, а побудували не більше 35 будинків різної поверховості.

Як зазначив в ефірі телеканалу «Еспресо» радник мера окупованого Маріуполя Петро Андрющенко, до кінця року росіяни планували знести 953 будинки. Водночас будувати зруйноване ними житло вони не поспішають. З майже 35 вже зведених будинків деякі ще не здані в експлуатацію. Заселили окупанти біля 15 будинків: це п’ятиповерхівки та декілька дев’ятиповерхівок.

За словами Андрющенка, в мікрорайоні Черемушки Приморського району міста росіяни знесли 26 будинків із загальної кількості 29. Водночас окупанти побудували там 10 будинків, серед яких 7 девʼятиповерхівок. 

Відео дня

«Знесено понад декілька сотень будинків, а окупанти навіть і до однієї сотні не добираються у кількості побудованих будинків. Темпи будівництва у місті поки що звернули. Більш ніж 40% будинків точно не можна відновити, ще є будинки, які треба оглядати, однак загалом десь 60% мають бути знесені», – наголосив Андрющенко.

Окупанти активно мінують територію навколо Енергодара: мер пояснив їхні страхи В Україні засуджено вісьмох бойовиків, які штурмували Бахмут і розвідували позиції ЗСУ Україна може звільнити Крим від росіян ще до осені — експерт Полковник ЗСУ назвав оптимальні шляхи для відсічення Донбасу від РФСитуація в Маріуполі

Окупанти в Маріуполі не лише знищують вже зруйновані росіянами будинки, а й воюють із памʼятниками. Так, 11 квітня Петро Андрющенко повідомив, що в місті знесли памʼятник художнику Архіпу Куїнджі. Росіяни намагаються стерти його імʼя в Маріуполі, зокрема, назвали вулицю Куїнджі – вулицею Артема.

Крім того, росіяни тероризують місцеве населення окупованого міста. 10 квітня в у Центральному районі Маіруполя окупанти влаштували облаву по будинках та квартирах. У людей дивилися документи та телефони.

Джерело

Новости Украины