Окупаційна «адміністрація» Херсона втекла до Скадовська — Генштаб

Водночас, окупанти продовжують примусове переміщення цивільного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Окупаційну адміністрацію Херсону перемістили в Скадовськ / фото Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Російську окупаційну адміністрацію Херсона переміщено до міста Скадовськ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначається, що окупанти продовжують примусове переміщення цивільного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Відео дня

«Ворог вдається до залякування цивільних мешканців, поширюючи інформацію про можливий підрив греблі Каховської ГЕС. Водночас, місцеве населення позбавлене засобів комунікації.

Російську окупаційну адміністрацію Херсона переміщено до міста Скадовськ», — йдеться у повідомленні.

У Генштабі також поінформували, що постійні втрати особового складу у підрозділах противника, що беруть безпосередню участь у бойових діях на території України, окупаційне командування намагається компенсувати мобілізованими військовослужбовцями.

«З тими, хто відмовляється брати участь у бойових діях, проводять так звану «роботу» співробітники ФСБ Російської Федерації», — мовиться у зведенні.

Зіткнення РФ з НАТО обов’язково буде, Україні потрібні союзники — дипломат В Чорному морі курсують кораблі РФ без готових до запуску «Калібрів» Росія протягом ночі завдавала вогневих ударів вздовж всієї лінії фронту РФ розмістить іранські ракети на північ від України і від них захисту не буде — Ігнат На початку листопада Іран планує відправити в РФ понад 200 бойових дронівЩо відбувається на Херсонському напрямку

5 жовтня Путін підписав псевдодокументи про «прийняття до складу РФ» низки українських областей, серед них — Херсонська. Напередодні РФ організувала псевдореферендум з цього питання.

Потім окупанти оголосили про «евакуацію» населення з правого берега окупованої Херсонської області на лівий. Колаборанти також втекли звідти через страх контрнаступу ЗСУ.

В українській владі не відкидають, що росіяни на цьому напрямку вдадуться до провокацій — можуть обстріляти житлові масиви Херсона і звинуватити в цьому ЗСУ.

Джерело

Новости Украины