В районі Волновахи пролунали вибухи, знищено лігво кадирівців – Андрющенко

Знешкоджено близько 10 одиниць військової техніки.

В районі Волновахи пролунали вибухи, знищено лігво кадирівців / фото Петро Андрющенко

У вівторок, 1 листопада вибухи пролунали в готелі «Ахтамар», що розташований по трасі «Маріуполь – Донецьк» в районі міста Волноваха.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Щодо Волновахи. Наші джерела кажуть, що було влучання готель «Ахтамар» по трасі Маріуполь – Донецьк, де розташувалися кадирівці. Знешкоджено близько 10 одиниць військової техніки. Чекаємо на приємне збільшення цифр втрат в офіційних повідомленнях Генштабу України», – повідомив він.

Відео дня

Радник мера також показав місце «прильоту» на фото.

У Новій Каховці пролунал вибухи: над одним з районів здіймається дим (відео) Хто здав Маріуполь: «азовець» Кротевич розказав про оборону і причини падіння міста (відео) Маріуполь не здали, його захопили через недбале ставлення до ворога і планування — «Азов»

Андрющенко також зазначив, що після вибухів окупаційні пропагандисти почали заявляти, що нібито атаковано цивільну дорогу Маріуполь – Донецьк. 

«Відверта брехня. Дорога з Маріуполя на Донецьк використовується для перевезено військової техники щодня. Як з Росіі (через Новоазовськ – Маріуполь), так і з Кримського напряму. Більш того, окупанти як і завжди спокійно паркують на ніч військові вантажівки з БК прямо на подвір’ї цивільних», – додав Андрющенко.

Захоплення Волновахи

Російська загарбники захопили місто Волноваха (65 км від Маріуполя) ще у перші тижні повномасштабної війни. Волноваха залишається окупованою і досі.

Окупаційні війська вперше зайшли туди 27 лютого, тоді українські захисники вибили їх. У наступні дні росіяни продовжили наступ на місто і остаточно зайняли його 11 березня.

Населений пункт зазнавав нищівних ударів ворога. Росіяни били по ньому з артилерії, РСЗВ, бомбардувальників. Внаслідок бойових дій місто було майже повністю знищене. Як повідомляли в Держприкордонслужбі, Волновахи як міста вже не існує, оскільки інфраструктуру повністю зруйновано. 

6 березня президент Володимир Зеленський присвоїв цьому місту почесну відзнаку «Місто-герой України». 

Джерело

Новости Украины