Росія вже витратила більш як дві третини запасів високоточних ракет — Резніков

РФ використала 1844 ракет, а ще залишилося — 609.

Оперативно-тактичний комплекс «Іскандер» / Міноборони Російської Федерації / Facebook

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже витратила більш як дві третини запасів високоточних ракет.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Telegram.

При цьому він навів статистику використання ворогом високоточних ракет дальнього радіусу дії: використаних Росією ракет — 1844, а залишилося — 609.

Відео дня

«Демілітаризація Росії. Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об’єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості щодо враження військових об’єктів. Два висновки: військова поразка Росії неминуча; Росія — терористична держава», — написав Резніков.

Дефіцит боєприпасів у Росії — що відомо

Як повідомляла українська розвідка, в арсеналі РФ залишилося менше 30% високоточних ракет від тієї кількості, яка була станом на день вторгнення в Україну. Втім, є ще досить багато ракет радянських зразків.

10 жовтня Росія здійснила масований обстріл українських міст, до якого, за даними ГУР, готувалась з початку жовтня. Всього за день окупанти здійснили 84 пуски (за підрахунками ворога — 150), понад половину вдалося збити силами ППО. 

На думку глави спецслужби GCHQ Джеремі Флемінга, російська армія вже виснажена, запаси БК у неї закінчуються. Про це уже відкрито заявляють і рашистські пропагандисти.

В Україні знайшли шеврони «елітних охоронців» російських АЕС (фото) Окупанти повернулися в Кремінну — Гайдай Військовий експерт розповів, до чого призведе втеча російських окупантів з України

Українська розвідка вважає, що масовані ракетні удари, яких завдала Росія 10 жовтня, є винятком, і з такою інтенсивністю ворог не зможе постійно обстрілювати територію України. Противник не зможе ефективно поповнювати запаси ракет, особливо високоточних озброєнь, виробляти їх в належній кількості.

Джерело

Новости Украины