Що робити з ялинкою після Нового року 2024: не поспішайте викидати в сміття

Ялинки після різдвяно-новорічних свят викидати не варто. Їх хвоя дуже корисна в саду і городі.

Що робити з ялинкою після Нового року 2024 / фото ua.depositphotos.com

На Новий рік багато хто купує зрубані живі ялинки, адже це і красиво, і будинок наповнюється неймовірним хвойним ароматом. Ось тільки, що робити з ялинкою після Нового року – багато хто не знає.

Якщо дерево ще зелене, і хвоя не обсипалася, то його можна віддати в зоопарк або відвезти на ферму. Якщо ж бажання возиться з ялинкою немає, то її просто здайте в спеціалізований пункт прийому, але це не єдині варіанти.

УНІАН розбирався, куди можна використовувати хвойні голки.

Відео дня

Виявляється, хвоя зовсім не марне сміття. Ялинкові голки широко застосовуються фермерами, тому не поспішайте викидати новорічне дерево після всіх зимових свят.

Чи можна використовувати хвойний опад для грядок

Для фермерів хвоя дуже цінна. Її можна побачити як в городі, так і в саду, адже вона і там, і там принесе користь. Вам, напевно, цікаво, як можна використовувати хвою на городі. Ялинкові голки відмінно підходять для мульчування рослин.

Річ у тім, що під шаром хвої приблизно в три-п’ять сантиметрів довго зберігається волога, що дозволяє рідше поливати рослини. Також така мульча створєю сприятливе середовище для рослин. Тут і криється відповідь на питання: «Для чого потрібна хвоя на город?»

Як настил або для мульчування можна брати і соснові голки — застосування в саду таким чином нічим не відрізняється від застосування в городі. Про це ми писали вище.

Під які культури можна вносити хвойний опад

Хвоя відмінно підходить в якості добавки до грунту для багатьох рослин, наприклад, її можна використовувати для журавлини, чорниці та інших ягідних культур. Крім того, хвойний опад складе хорошу компанію рододендрону, вересу і іншим рослинам, яким підходить аналогічний грунт.

Також багатьох городників цікавить: «Чи можна огірки мульчувати сосновими голками?». Тут все залежить від того, які цілі ви переслідуєте. Справа в тому, що хвоя пригнічує ріст таких рослин як: баклажан, томат, перець, огірки та інших, що відтягує період врожайності.

Джерело

Новости Украины