В ISW оцінили, чого варті сигнали Путіна «про мир» після масової атаки по Україні

Диктатор розкрив карти, знецінюючи статтю NYT про свої «дипломатичні прагнення».

В ISW констатували, Путін не змінив цілей «СВО» в Україні, попри сигнали про його «мирні наміри» / скріншот з відео

В американському Інституті вивчення війни (ISW) оцінили, чого варті сигнали лідера РФ Володимира Путіна про «мир» з Україною після того, як Росія запустила по державі близько 158 повітряних цілей під час масованого удару ракетами та дронами.

Згаданий терористичний акт армія РФ реалізувала 29 грудня — відомо про загибель щонайменше 31 людини. З огляду на це, в ISW констатують: цілі «СВО» Путіна залишаються незмінними.

«ISW послідовно оцінює, що, попри повідомлення про негласні сигнали Путіна щодо його зацікавленості у переговорах про припинення вогню, цілі Росії в Україні, які рівнозначні повній капітуляції України і Заходу, і які були чітко сформульовані в публічній риториці Кремля, залишаються незмінними», — йдеться у звіті Інституту. 

З таким висновком, судячи з реакцію світових лідерів на трагедію в Україні, погоджуються головні Західні політики. В ISW згадують про коментар американського президента Джо Байдена. Останній заявив, що Путін прагне «знищити Україну» і «підкорити її народ» — саме про це мають нагадати масовані удари, які завдала Росія по Україні 29 грудня, стверджував Байден. 

Відповідну думку також підтримує уряд Британії та Естонії. Прем’єр-міністр держави Ріші Сунак та глава естонського уряду Кая Каллас казали, що удари РФ по Україні є волевиявленням її бажання знищити свободу, демократію та саму Україну, нагадав Інститут. 

Джерело

Новости Украины