«Сил не вистачило»: «залізний» генерал Залужний розповів, що змусило його плакати

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що він звичайна людина.

Залужний розповів, що змусило його плакати / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зізнався, що плакав після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Він зазначив, що теж звичайна людина.

«Будучи головнокомандувачем, не хочеться зізнаватися в якихось слабкостях. Але знову ж повторюся: я — людина. Одного разу я плакав, коли мама шукала свого сина. Він був пілотом вертольота і літав до Маріуполя», – розповів «залізний» генерал в інтерв’ю Дмитру Комарову у фільмі «Рік».

За його словами, на момент розмови з жінкою він сподівався, що її чоловік живий. Українка навіть надіслала Залужному останнє смс від сина, в якому військовий просив розповісти про нього, якщо він загине.

Відео дня Росія за рік війни в Україні втратила цілі армії і витратила $ 114,4 мільярда — Forbes Андрющенко про вибухи в Маріуполі: окупанти в шоці від «бавовни»

Пізніше стало відомо, що український льотчик загинув і Залужному про це треба було розповісти матері загиблого.

«Коли я намагався з нею обговорити це, у мене сил не вистачило», – поділився Головнокомандувач ЗСУ.  

Оборона Маріуполя — що відомо

З березня 2022 року Маріуполь перебував в оточенні російських військ. При цьому окупанти бомбили на місто, намагаючись стерти його з лиця землі.

Частина бійців вели оборону на території заводу «Азовсталь». Для їх підтримки організовували секретні доставки вертольотами Мі-8, які долали щільну ППО окупантів та авіацію. Всього було сім місій з проривом до Маріуполя. 

В середині травня захисники «Азовсталі» вийшли з заводу через 80 днів оборони. Їм віддали наказ здатися, щоб врятувати життя героїв, яких тепер повертають додому з російського полону в рамках обмінів полоненими.

Джерело

Новости Украины