В ОК «Південь» офіційно підтвердили звільнення восьми населених пунктів на Херсонщині

Йдеться про Любимівку, Хрещенівку, Золоту Балку, Біляївку, Українку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку та Давидів Брід.

На Херсонщині підтверджують звільнення ще декількох населених пунктів / фото Суспільне

В оперативному командуванні «Південь» офіційно підтвердили звільнення 8 населених пунктів на Херсонщині.

Про це повідомляє командування у Facebook.

«За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції зі визволення територій Херсонщини з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України в 8 населених пунктах Бериславського району», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Так, йдеться про Любимівку, Хрещенівку, Золоту Балку, Біляївку, Українку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку та Давидів Брід.

Спроба анексії українських територій Росією: що відомо

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники 23-27 вересня провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до РФ.

Мешканці захоплених російськими загарбниками територій не хотіли брати участі у псевдореферендумах, тому їх окупанти змушували голосувати під дулами автоматів. За результатами, які продемонструвала російська пропаганда, більше 90% учасників «референдуму» проголосували «за».

Низка країн, зокрема, ЄС та США, оголосили, що не визнаватимуть результати фейкового голосування.

Попри це президент РФ Володимир Путін 30 вересня оголосив про анексію частин чотирьох областей України і запропонував Києву перемовини.

Джерело

Новости Украины