Витяжки кухонні: як вибрати ефективну витяжку

Можливо, у вас немає великої сім’ї та домашнього господарства, де печуть, готують і смажать сім разів на тиждень, можливо, ви готуєте тільки зрідка і вам взагалі не потрібно турбуватися про випічку. Проте без якісної витяжки Ventolux на вашій кухні не обійтися. Тому пам’ятайте, що в Україні якісні кухонні витяжки за розумною ціною можна підібрати онлайн, відвідавши спеціалізований інтернет-магазин ventolux.ua. Одразу ж додайте його собі в закладки, а ми допоможемо вам розібратися в питанні вірного вибору — на що звертати увагу?

Витяжка на кухню: як вибрати

Витяжка — дуже корисна техніка, яка:

  • допомагає підтримувати чистоту повітря на кухні;
  • усуває неприємні випаровування і запахи;
  • перешкоджає утворенню цвілі від надмірної вологості.

Однак існують різні типи витяжок, і не всі вони підходять для будь-якої кухні. Що вибрати?

Які переваги кухонних витяжок?

Витягаючи дим і запахи під час готування або випікання, ви допоможете запобігти утворенню цвілі на кухні, яка в іншому разі утворюється дуже легко. Витяжка забезпечує чисте повітря, справляється з жиром і вологою, а також дає змогу комфортно готувати взимку без необхідності вентиляції. Чисте повітря, запобігання утворенню цвілі на стінах кухні та кухонне освітлення — одні з основних переваг витяжки.

Під час вибору витяжки враховуйте розміри кухні та розташування варильної панелі. Також важливо правильно підібрати спосіб вентиляції, пропонується підключення до витяжки або рециркуляції.

Різні типи витяжок: як вибрати найкращу для вашої кухні

Кухонні витяжки діляться на кілька видів. Витяжки на димохід високопродуктивні, майже безшумні та дуже естетичні. Вони підходять для великих кухонь, монтуються на стіну і пропонують класичний і сучасний скляний дизайн. Острівні витяжки кріпляться до стелі над варильною панеллю. Висувна витяжка — чудове рішення для невеликої кухні.

Крім того, витяжки бувають телескопічними або базовими, які менші за димоходи або острівці і підходять для кухонь у невеликих квартирах, де важливий кожен сантиметр. Вони не так впадають в око і прості в установці. Рециркуляційні або безвитяжні витяжки підходять скрізь, де немає можливості витяжки через димохід, цей режим передбачений у більшості витяжок. У них є вугільний фільтр, який очищає відпрацьоване повітря і повертає його в приміщення.

Витяжка вертикальна і вбудована у варильну панель

Вбудовані витяжки рекомендуються для кухонь середніх розмірів. З нею ви отримуєте майже непомітну витяжку, повністю вбудовану в кухонну шафку, розміщену над плитою або варильною панеллю. Однак через обмежений простір вони мають дещо меншу продуктивність. Ймовірно, найбільшою перевагою є те, що ці витяжки ідеально доповнюють зовнішній вигляд вашої кухні, не порушуючи її оточення. У серію вбудованих витяжок входять вертикальні витяжки. Вони розташовуються безпосередньо за плитою або варильною панеллю.

Основною перевагою вертикальних витяжок є їхнє ефективне використання та інтеграція в дизайн кухні, а недоліком — вища ціна. Витяжки, вбудовані у варильну панель, мають висувну систему, вони знову ж таки дуже ефективні та потужні, але й не з найдешевших. Вони також потребують професійного встановлення, що збільшує загальну вартість покупки. Однак це дуже сучасний спосіб відведення пари під час приготування їжі. Пари висмоктуються через отвір безпосередньо у варильній панелі.

Вентиляційний блок витяжки розташований під кухонним гарнітуром, куди можна підключити витяжну трубу. Ці види витяжок значно економлять місце на кухні, мають високу продуктивність, мале споживання і прості в догляді.

Витяжки та їхній шум

Обираючи нову витяжку, слід пам’ятати ще про один важливий параметр, а саме про шум. Це особливо важливо, якщо кухня з’єднана з іншою кімнатою, зазвичай із вітальнею. На жаль, рівень шуму витяжки збільшується з її продуктивністю. Рециркуляційні моделі галасливіші, але це може бути пов’язано з неякісно виконаною установкою.

Новости Украины