У Бахмуті досить складна ситуація, ЗСУ на окремих ділянках вибили росіян — Сирський


У Бахмуті досить складна ситуація, ЗСУ на окремих ділянках вибили росіян — Сирський

Олександр Сирський (Фото: ЗСУ)

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що в Бахмуті Збройні Сили України контратакували на деяких ділянках. Про це він повідомив за підсумками поїздки на фронт.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Воєначальник 30 квітня працював на кількох передових ділянках фронту та нагородив воїнів, які відзначились у боях за Бахмут.

За його словами, в районі Кремінної ЗСУ за останні дні відбили численні штурми, росіяни не змогли взяти позиції, зазнали втрат, взято 10 полонених.

У районі Бахмута тривають запеклі бої, противник постійно атакує, намагаючись прорвати українську оборону на кількох ділянках, але Сили оборони вистояли.

Він зазначив, що для просування вперед РФ не рахується ні з чим — всупереч значним втратам в бій кидаються нові штурмові групи терористів Вагнера, інших найманців і десантників, але захопити місто в них не виходить.

«Ситуація досить складна. Водночас на окремих ділянках міста ворог був контратакований нашими підрозділами і залишив деякі позиції», — заявив Сирський. 

  • 25 квітня 2023 року командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що окупація Бахмута дала б росіянам можливість наступати на Сіверськ і Краматорськ.
  • Міністр оборони Резніков не згоден, що Україна нібито підриває свій контрнаступальний потенціал у Бахмуті, адже Сили оборони там активно знищують окупантів, яких РФ могла б залучити на інших напрямках.
  • Бахмут. Речник ЗСУ прогнозує, що вагнерівців може вистачити ще на два місяці. 

Дивіться також: Командувач ССО із групами спеціального призначення приїхав до Бахмута – відео

Джерело

Новости Украины