У Лимані виявлено близько 200 одиночних та одну братську могилу (фото)

У братській могилі можуть бути як військові, так і цивільні, точна кількість яких ще не встановлена.

У Лимані наразі відомо про два поховання / t.me/pavlokyrylenko_donoda

У звільненому Лимані виявлено близько 200 одиночних та одну братську могилу із тілами загиблих під час російської окупації.

Як повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, у деокупованих Лимані та Святогірську розпочали ексгумацію та перезахоронення загиблих і померлих під час окупації.

«У Лимані наразі відомо про два поховання. Одне з них налічує близько двох сотень могил. За попередньою інформацією, це — одиночні могили, де поховані цивільні.

Відео дня

На іншій ділянці — братська могила, у якій, за оперативними даними, можуть бути як військові, так і цивільні. Точну кількість ще доведеться встановити», — зазначив він.

За словами голови ОВА, наразі правоохоронці досліджують ці місця і невдовзі/

t.me/pavlokyrylenko_donoda

Кириленко закликав усіх утриматися від коментарів стосовно кількості захоронених людей та причин їхньої смерті до остаточних висновків експертів.

«У Святогірську на міському кладовищі перезахоронили 21 тіло — цивільні, загиблі в окупації. Поки тривали бої за Святогірськ та окупація, загиблих закопували на вулицях і подвір’ях. Усі тіла з числа перезахоронених сьогодні ідентифіковані…», — додав він.

Гайдай пояснив, як налагодити відносини з жителями територій, які перебували під окупацією з 2014 року (відео) Гауляйтери та колаборанти намагатимуться втекти в Росію, але їх не випустять — Гайдай ЗСУ відбили атаки ворога в районах 13 населених пунктів – ГенштабЗвільнення Лиману — що відомо

1 жовтня стало відомо, що у Лимані Донецької області українські військові вже підняли державний прапор, але там ще тривають бойові дії.

Удень 2 жовтня Лиман повністю було зачищено від російських військ.

Контрнаступ ЗСУ: головні новини

Продовжується контрнаступ ЗСУ в Херсонській і в Харківській областях. 6 жовтя повідомлялося про звільнення 29 населених пунктів на півдні з початку цього місяця.

За словами речниці ОК «Південь» Наталії Гуменюк, на південний напрямок Росія вже перекинула свіжомобілізованих, які виконуватимуть роль гарматного м’яса. Ворог підтягує на цю ділянку фронту повітряно-десантні війська, оскільки розуміє, що бої будуть важкими, і триматися потрібно буде довго.

Наразі війська противника затиснуті між підрозділами ЗСУ і правим берегом Дніпра, заявила Гуменюк в ефірі українського телемарафону 6 жовтня.

За минулу добу на півдні українські війська ліквідували понад 100 окупантів, три склади з боєприпасами і, зокрема, багато гаубиць.

На Харківському напрямку наші війська просунулися у глибину оборони окупантів на 55 км. Також було звільнено 93 населених пункти та взято під контроль понад 2 тисячі 400 квадратних кілометрів Слобожанщини. 

Тим часом продовжуються спроби наступу росіян на Донецькому напрямку. Відбито ворожі атаки в районах населених пунктів Виїмка, Бахмутське, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Андріївка, Первомайське, Веселе, Кам’янка, Побєда, Невельське, Новомихайлівка та Тернові Поди.

Джерело

Новости Украины