Виконавча рада МВФ підтримала надання Україні близько $1,3 млрд — Зеленський

За словами президента, «гроші сьогодні підуть в Україну».

Виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько 1,3 млрд доларів / фото REUTERS

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду підтримала виділення Україні близько 1,3 мільярда доларів.

Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Щойно виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько 1,3 мільярда доларів у межах Rapid Financing Instrument. Гроші сьогодні підуть в Україну», — зазначив він.

Відео дня

Президент подякував очільниці МВФ Крісталіні Георгієвій та виконавчій раді МВФ за підтримку.

Дербюджет-2023: пріоритет — фінансування нацбезпеки й оборони України — нардеп Рада затвердила проект бюджету на 2023 рік у першому читанні – депутат

Як раніше повідомляв УНІАН, після початку повномасштабного вторгнення Росії Міжнародний валютний фонд надав Україні екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярда доларів, щоб допомогти задовольнити термінові потреби у видатках і пом’якшити наслідки війни.

На початку серпня Україна подала офіційну пропозицію МВФ щодо початку нової спеціальної програми. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Київ очікує отримати допомогу в рамках цієї програми в листопаді-грудні.

У Нацбанку повідомили, що після схвалення радою виконавчих директорів МВФ виділення коштів вони можуть надійти до України вже в жовтні.

20 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що МВФ у жовтні розпочне роботу над новою програмою з Україною.

При цьому у Нацбанку заявляли, що Україна розраховує у листопаді розпочати програму з МВФ і отримати по ній близько 20 мільярдів доларів.

30 вересня Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердив розширення інструментів антикризового фінансування, що дасть можливість Україні звернутися за новим траншем у розмірі 1,3 млрд доларів в рамках інструменту Rapid Financing Instrument.

Джерело

Новости Украины