У Зеленського розкрили, про що Шойгу приїжджав домовлятися з Лукашенком (відео)

Візит глави Міноборони Росії в Білорусь пов’язаний з навчання російських мобілізованих, вважає радник Офісу президента.

Сергій Шойгу приїжджав до Олександра Лукашенка, щоб домовитися, зокрема, про передачу озброєння, поділився Олексій Арестович / скріншот

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу приїжджав у Білорусь до псевдопрезидента Олександра Лукашенка, щоб домовитися про передачу військової техніки і озброєння та порядок використання білоруської навчально-матеріальної та інфраструктурної бази.

У білоруській армії 1 грудня почався навчальний період, і військові зайняли навчальні площі, які Росія радісно розраховувала використовувати для навчання поточної хвилі мобілізованих і наступної, розповів радник Офісу президента України Володимира Зеленського Олексій Арестович в ефірі «Фейгін Live».

«…Крім того, в російській армії категорично не вистачає боєприпасів, форми, військового спорядження і так далі… ось і приїхав Шойгу домовлятися: перше — про порядок використання навчально-матеріальної бази та інфраструктурної бази, друге — про передачу озброєння і військової техніки…», — поділився радник.

Загроза нової масованої атаки Росії: у ЗСУ розкрили особливу небезпеку Росія вивозить з Білорусі ракети на Донбас — ЗМІ

Нагадаємо, 3 грудня стало відомо, що Олександр Лукашенко в Білорусі зустрівся з Сергієм Шойгу. Псевдопрезидент Білорусі проговорився, що військові його країни беруть участь у підготовці російських мобілізованих на білоруських полігонах.

Як Білорусь допомагає РФ у повномасштабній війні проти України — найважливіші новини

Білоруська влада дозволила Росії зі своєї території здійснити вторгнення в Україну 24 лютого. Крім того, нашу країну не раз обстрілювали з Білорусі.

Спочатку Олександр Лукашенко стверджував, що Білорусь не допомагає РФ, але на початку жовтня визнав причетність білоруської сторони до війни.

10 жовтня він оголосив про розгортання білорусько-російського угруповання військ. Пізніше в Білорусь привезли російських мобілізованих.

За відомостями української сторони, поки немає загрози нового вторгнення в нашу країну з Білорусі.

Довідка УНІАН. 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії. У країні планували мобілізувати близько 300 тисяч резервістів. Країну масово почали залишати чоловіки.

Через місяць російський лідер оголосив про завершення часткової мобілізації, але, за відомостями ЗМІ, люди продовжували отримувати повістки.

4 листопада Путін заявив, що були мобілізовані 318 тис. росіян, і 49 тис. з них вже відправлені на війну.

Джерело

Новости Украины