У ЗСУ назвали великий плюс ЗРК Рatriot та SAMP-T

Наявність зенітних далекобійних систем та авіації, здатної завдавати удар на понад 150 км, віджене авіацію ворога від кордонів України, зазначив речник командування Повітряних сил нашої армії.

ЗРК SAMP-T та Рatriot можуть знищувати авіацію РФ, яка знаходиться на великих відстанях, зазначили у ЗСУ / фото REUTERS

Зенітно-ракетні комплекси для протиповітряної оборони Patriot і SAMP-T зможуть збивати російську авіацію на великих відстанях.

Про це заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. «Цей комплекс не тільки хороший в плані збиття балістичних ракет. Це комплекс далекого радіусу дії. Ми, на жаль, не маємо таких далекобійних зенітних ракетних систем», — повідомив Ігнат.

У цьому зв’язку речник пояснив, що Україна нині має на озброєнні комплекси «Бук-М1» з дальністю 40 км і С-300 з дальністю 75 км.

Відео дня

«Тому 150 км, які має як комплекс Patriot, так і SAMP-T, у першу чергу допоможе збивати — балістику зрозуміло — а ще й протистояти російські авіації на великих відстанях. Якщо Росія сьогодні застосовує у прифронтовій зоні та в інших напрямках — північних і південних — авіацію, для того, щоби завдавати ударів ракетами і плануючими коригованими авіаційними бомбами… вони підлітають за 30, 40, 50, 60 км до наших кордонів, і можуть скидувати ці бомби», — додав речник.

За його словами, ці російські бомби несуть руйнівну силу.

«Наявність зенітних далекобійних систем і авіації, здатної завдавати удар на понад 150 км, віджене російську авіацію від наших кордонів», — наголосив Ігнат.

Україні «світить» удвічі більше легких танків від Франції — нардеп Данілов розповів про серйозну військову проблему РФ

Допомога Україні від партнерів — новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня президент Володимир Зеленський відвідав Вашингтон, де зустрівся з президентом США Джо Байденом і виступив перед обома палатами Конгресу. При цьому Байден оголосив про виділення нової оборонної допомоги Україні на 1,85 млрд доларів, що, зокрема, включатиме комплекси Patriot і снаряди для них.

17 січня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українських офіцерів для роботи з Patriot підготують за 10 тижнів замість стандартного курсу в 10 місяців.

2 лютого повідомлялося, що українські військові за кілька тижнів завершать навчання в США на системах Patriot.

Франція та Італія навесні планують надати Україні зенітно-ракетний комплекс SAMP-T. Цей ЗРК дозволить протистояти балістичним ракетам, які застосовують російські загарбники.

Джерело

Новости Украины