Україна отримає новий пакет військової допомоги від США

Україна отримає новий пакет військової допомоги від США

Фото: Marine Corps Cpl. Austin Fraley

США виділить Україні черговий пакет військової допомоги на 600 мільйонів доларів. Як повідомляється на сайті Білого дому, відповідне  рішення вже ухвалене американським президентом Джо Байденом.  

Згідно з документом, Байден «надав держсекретареві США повноваження здійснити виділення до 600 млн доларів на оборонну продукцію і послуги Міністерства оборони США, військовий вишкіл і навчання з метою допомоги Україні».

Крім того, держсекретар Ентоні Блінкен поширив заяву, у якій йде мова про США, які «разом з союзниками і партнерами постачають озброєння і техніку, які українські війська так ефективно застосовують, продовжуючи успішний контрнаступ».

— Президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми будемо підтримувати народ України стільки, скільки буде потрібно, — наголосив Блінкен.

За даними Пентагону, у новий комплект допомоги ввійде  така зброя:

Додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

36 000 105-мм артилерійських снарядів; 1000 високоточних 155-мм артилерійських пострілів; Чотири протиартилерійських радара; Чотири вантажівки і вісім причепів для перевезення важкої техніки; Повітряні системи проти БПЛА; Обладнання для розмінування; Протипіхотні боєприпаси Claymore; Підривні боєприпаси та обладнання; Стрілецька зброя і боєприпаси; Прилади нічного бачення, холодне спорядження та інше Польове спорядження.

Раніше Державний департамент також повідомляв про намір виділити 2 мільярди доларів на довгострокові інвестиції в іноземне військове фінансування. З них 1 мільярд доларів призначено на посилення безпеки України, ще стільки ж — для 18 країн-сусідів України в регіоні.

Джерело

Новости Украины