Український морпіх Діанов дивом врятувався від смерті в Оленівці (відео)

Увесь час перебування Діанова у російському полоні донька писала йому, та відповіді не отримувала.

Діанов під час оборони Маріуполя на «Азовсталі» / фото t.me/polkazov

У ніч на 29 липня 2022 року на території колишньої виправної колонії в окупованому селищі Оленівка Донецької області стався вибух, там перебували виведені з «Азовсталі» українські військовополонені. Серед них мав бути й морпіх Михайло Діанов, та його врятувала зламана рука.

Про це в інтерв’ю «24 каналу» розповіла донька морпіха з «Азовсталі» Катерина.

За словами дівчини, вона із родиною тривалий час не знала, чи немає її тата серед загиблих унаслідок теракту РФ в Оленівці. 

«Пройшов реально дуже довгий час, коли ми дізналися, що тата там не було. Після звільнення тато розказав, що на той час він був у госпіталі. Його рука врятувала від того теракту», — поділилася Катя.

Увесь час перебування Діанова у російському полоні донька писала йому, та відповіді не отримувала. 

«Я писала йому у вайбері. Звичайно, відповіді не було. Навіть не було прочитаних повідомлень. На жаль, тато не зможе їх прочитати. Хіба з мого телефона, тому що у нього не збереглася резервна копія з минулих переписок», — каже Катерина.

Теракт в Оленівській колонії та обмін полоненими

У ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії в окупованому селищі Оленівка у Донецькій області РФ влаштувала теракт — загинули щонайменше 53 українські полонені — захисники Маріуполя.

Одразу після вибуху Росія звинуватила ЗСУ в обстрілі виправної колонії. Українські силові структури назвали вибух в Оленівці російським терористичним актом для приховування військових злочинів, дискредитації ЗСУ, зриву постачання зброї.

Українська сторона так і не отримала офіційних відповідей від Росії щодо списків загиблих і поранених в результаті теракту.

21 вересня відбувся обмін полоненими, тоді було звільнено 215 українських захисників. Серед них – 8 поранених під час теракту в Оленівці.

Джерело

Новости Украины