ЗСУ прорвали найскладнішу лінію оборони РФ — ISW

ЗСУ прорвали найскладнішу лінію оборони РФ - ISW

Цього літа ЗСУ розпочали наступальні дії на півдні України

Україна розпочала контрнаступ у червні, але добре підготовлені російські оборонні лінії, посилені мінними полями, уповільнили їх просування на південь.

Сили оборони досягли подальших тактично значущих успіхів у західній частині Запорізької області, і, ймовірно, просуваються через найскладнішу серію оборонних позицій російських окупантів. Про це у суботу, 26 серпня, розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Уточнюється, що українські військові проїхали основні дороги на підступах до півдня, які замінували росіяни і виходять на дороги, якими можуть просуватися вперед. 

Повідомляється, що бійці ЗСУ увійшли до районів, де вони зіткнулися лише з російськими «групами тилового забезпечення» і подальший прорив у цих районах може стати легшим. 

У звіті йдеться про те, що ЗСУ тепер з’являються в межах досяжності наступної серії підготовлених російських оборонних позицій, які можуть бути слабшими, ніж попередні комплекси оборони загарбників, але все ж таки є серйозною проблемою.

У той же час, відзначається, що війська РФ провели наступальні операції на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна, під Бахмутом, на лінії Авдіївка — Донецьк і на заході Донецької області, але не досягли будь-яких підтверджених наступів.

Як відомо, наступ ЗСУ триває з початку червня. За цей час вдалося звільнити більше 240 кв. км території у Запорізькій і Донецькій областях.

Зеленський розповів про тенденції контрнаступу

Джерело

Новости Украины