Глава комітету Ради із закордонних справ: Китай виступає на боці Росії у війні


Глава комітету Ради із закордонних справ: Китай виступає на боці Росії у війні

Олександр Мережко (Фото: пресслужба Слуги народу)

Голова комітету Верховної Ради із закордонних справ Олександр Мережко заявив, що КНР виступає на боці Росії у війні. Про це він написав у Twitter.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він опублікував заяву представника Китаю при Євросоюзі Фу Цуна, який поставив під сумнів намір Заходу допомогти Україні здобути «повну перемогу».

Цун сказав, що у Пекіні не вірять, що передача зброї Україні ефективно розв’яже проблему вторгнення Росії.

Мережко написав, що «КНР виступає проти надання зброї жертві агресії та геноциду, якою є Україна, бо вона на боці агресора — Росії».

ДОВІДКА. Китай заявляє про свою «нейтральну» позицію щодо війни Росії проти України, яку Пекін називає «українською кризою». КНР неодноразово повторювала кліше російської пропаганди про те, що РФ на війну «спровокували» НАТО та США, а також не засуджувала війну, яку Москва веде для знищення українського народу, однак одночасно заявляла про відданість принципу територіальної цілісності та непорушності встановлених кордонів. Китайські офіційні особи регулярно закликають до переговорів та кажуть, що вони «за мир у всьому світі».

  • Нещодавно Сі Цзіньпін провів переговори у режимі відеозв’язку з Путіним, де знову заявив про «конструктивну» позицію Пекіна «за мир».
  • Президент США Джо Байден та голова КНР Сі Цзіньпін 14 листопада обговорили війну Росії проти України, а також погодилися з неприпустимістю застосування ядерної зброї.
  • Імовірність війни НАТО та Росії дуже висока, також можливий конфлікт між Китаєм та США, заявив заступник міністра оборони Польщі Марцін Очепа.

Читайте також: Китай, схоже, потихеньку почав надавати військову підтримку Росії — розвідка Японії

Джерело

Новости Украины