«Колесами по зерну»: Андрющенко показав, як окупанти нищать їжу у Маріуполі (відео)

Чиновник відзначив, що росіяни продовжують створювати умови для поглиблення світової продовольчої кризи.

Андрющенко показав, як окупанти нищать колесами вантажівки зерно у Маріуполі / фото УНІАН

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко показав, як саме окупанти провокують світову продовольчу кризу та голод у Маріуполі.

У своєму Telegram чиновник опублікував ролик-доказ щодо відповідних «старань» окупантів. У кадрі тонни українського зерна просто розкидані по асфальту в «очікуванні», поки російський солдати безсоромно проїдуться по ньому колесами.

«Виїзд з Маріуполя на Новоазовськ в районі Сопіно. Двадцять тонн української пшениці розкидано по асфальту. Так виглядає з місця. Просто колесами по зерну», — йдеться у дописі. 

Андрющенко показав, як РФ знищує українське зерно в Маріуполі У Скадовську підірвали авто з командиром взводу окупаційної поліції (відео) Генштаб про ситуацію на фронті: захисники України відбили атаки росіян За добу росіяни завдали нових ударів по Україні: Генштаб уточнив, куди саме летіли ракети Українські військові знищили два російських ЗРК і вдарили по осередках живої сили

Росіяни навмисне створюють продовольчу кризу у світі 

Нагадаємо, що наразі влада РФ та окупанти докладають чимало зусиль для того, щоб спровокувати голод у світі та перекласти за це провину на Україну.

Ще на початку повномасштабного вторгнення в Україну ворог фактично заблокував головні порти держави, через які Україна «годувала» зерном чимало країн у світі, зокрема в Африці.

22 липня 2022 року Україна та Росія за посередництва Туреччини та за участі ООН дійшли до підписання певних «зернових» угод щодо відновлення експорту української агропродукції з портів «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Однак протягом дії відповідних угод РФ постійно відзначалася провокаціями та порушенням домовленностей, а вже у січні 2023 року фактично заблокувала роботу «зернового коридору». 

Джерело

Новости Украины