Податок з переказів на карту: з’явилося роз’яснення Мінфіну

В тексті Національної стратегії доходів до 2030 року відсутні слова про «будь-які надходження на картку фізособи».

Національна стратегія доходів до 2030 року не передбачає запровадження оподаткування надходжень на банківські картки / фото УНІАН

В ухваленій нещодавно урядом Національній стратегії доходів до 2030 року не передбачене запровадження оподаткування будь-яких надходжень на банківські картки фізичних осіб. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

Там зазначають, що некоректні висновки з цього питання могли бути зроблені на основі інформації з розділу «Реформа спрощеної системи оподаткування», в якому, зокрема, йдеться, що «всі доходи фізичних осіб отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України».

Як пояснили у Мінфіні, в тексті відсутні слова про «будь-які надходження на картку фізособи». При цьому фраза про вимоги щодо «оподаткування доходів, отриманих поза межами підприємницької діяльності» відображає загальні принципи оподаткування, які вже і так існують в діючому податковому законодавстві.

Відео дня

Джерело

Новости Украины