У ЗСУ розповіли про особливості хімічної зброї, яку росіяни застосовують в Україні

Боєприпаси з такими отруйними речовинами заборонені для використання в бойових діях Конвенцією про хімічну зброю та Женевським протоколом.

Росіяни використовують зброю, значна частина якої може підпадати під обмеження Женевського протоколу / фото ГУР МО

Офіцер розрахунково-аналітичного центру Дмитро Сергєєнко розповів про боєприпаси з отруйними речовинами, які застосовуються російськими окупаційними військами проти українських захисників та про вплив таких хімічних речовин на організм наших бійців.

В ефірі загальнонаціонального телемарафону він зазначив, що росіяни використовують газові гранати з отруйними хімічними речовинами, значна частина яких «може підпадати під обмеження Женевського протоколу 1925 року або Конвенції про заборону хімічної зброї».

«Зараз, як сталу тактику, противник застосовує газові гранати типу К-51 або РГР з речовиною CS. Це іритант — сльозогінний газ. Як засіб ведення війни, його заборонено Конвенцією про хімічну зброю та Женевським протоколом. Здебільшого це вироби у формі гранати. Вони використовуються по всьому фронту. Раніше використовувалися в глибині фронту, а зараз здебільшого по першій лінії оборони та підрозділам, що наступають. З розрахунком на те, що неможна буде відібрати проби заражених речовин, у зв’язку з продовженням обстрілів звичайними засобами вогньового ураження»,- акцентував Сергєєнко.

Джерело

Новости Украины