Поки що немає підстав для заборони Лободі на в’їзд до Литви — МЗС

Як повідомляє МЗС Литви, поки немає ніяких підстав для внесення Лободи в список персон нон грата.

Світлана Лобода / фото instagram.com/lobodaofficial

МЗС Литви хотів включити українську співачку Світлану Лободу у список персон нон грата через її неоднозначну позицію щодо війни в Україні, проте в ході розглядів з’ясувалося, що поки для цього немає ніяких підстав.

Як повідомляє Delfi, представники МЗС Литви зазначили, що зверталися до партнерів в Україні з проханням оцінити публічні заяви співачки, її поведінку перед обличчям російської агресії. 

Зазначимо, перші місяці повномасштабного вторгнення Лобода мовчала про війну. І тільки після того, як її внесли до «чорного списку» артистів, які мовчки підтримують путінський режим, вона заговорила про війну.

Відео дня

Співачка приїжджала в Україну та навіть відвідала рідний Ірпінь. Вона заявила, що надасть фінансову підтримку на відновлення міста. Нині знаменитість виступає на благодійних концертах.

«За попередніми даними, є ознаки для її включення список небажаних осіб. При подальшому з’ясуванні фактів стало ясно, що немає правової підстави і об’єктивних даних для її включення в список небажаних осіб. Ми правова держава, тому зараз немає підстав для прийняття такого рішення», — сказала прес-секретар глави МЗС Пауліна Левицките.

Як на це відреагувала Світлана Лобода

Співачка заявила, що її заплановані концерти в Литві відбудуться і попросила ЗМІ не підтримувати «чергове вкидання і чорний піар» в її бік.

«На сьогоднішній день, ніякої офіційної заборони на мій в’їзд до Литви немає. Мої заплановані концерти в Литві на підтримку України відбудуться. Слава Україні!»

Джерело

Новости Украины