Росію позбавили членства в раді ICAO

Росія не набрала 86 голосів, необхідних для того, щоб залишитися в керівній раді організації.

ICAO / фото Вікипедія

Росія не змогла набрати достатньо голосів для переобрання в керівну раду Авіаційного агентства ООН, Міжнародної організації громадянської авіації.

Про це повідомляє Reuters.

Під час асамблеї ICAO у суботу Росія не набрала 86 голосів, необхідних для того, щоб залишитися в керівній раді організації.

Відео дня

Російський представник зазначив, що РФ розглядає це як суто політичний крок і не має нічого спільного з позицією Росії у сфері цивільної авіації».

Білий дім: заявляти, що «референдуми» РФ в Україні відображають волю народу — абсурд Арестович натякнув, коли Україна буде у НАТО (відео) ЗМІ дізналися, як селян Амурської області збирають у військовій частині для відправки на війну

Росія займала місце як одна з «головних держав у сфері авіаційного транспорту» серед 36 членів в раді ICAO.

Як повідомило Міністерство інфраструктури України, Росія не була переобрана у перших двох раундах виборів до Ради ІСАО — основного керівного органу цієї організації. Останній етап голосування відбудеться у вівторок, 4 жовтня.

«Таке колективне рішення 170 країн-членів ІСАО є відповіддю на повномасштабне вторгнення в Україну», — наголошують у Telegram-каналі міністерства.

Росія в ICAO

Міжнародна організація цивільної авіації — спеціалізована установа ООН, що займається організацією і координацією міжнародного співробітництва держав у всіх аспектах діяльності цивільної авіації. Заснована у 1944 році.

Нагадаємо, що у березні Росія дозволила авіакомпаніям країни вносити в реєстр повітряних суден літаки, орендовані в іноземних компаній. Тож на Заході звинувачують Росію у незаконній конфіскації сотень іноземних літаків.

Також раніше повідомлялося, що Міжнародна організація цивільної авіації та Європейська агенція з безпеки авіації призупинили дію сертифікатів і дозволів, виданих російським авіаоператорам.

Джерело

Новости Украины