Слідом за Британією та Німеччиною українці навчатимуться військової справи на полігонах у Данії


Слідом за Британією та Німеччиною українці навчатимуться військової справи на полігонах у Данії

Мортен Бьодсков (фото – Міноборони Данії)

Данія долучиться до країн, які навчають українських військовослужбовців на своїй території за стандартами армій членів НАТО. Про таку ініціативу Копенгагена повідомив агентству Ritzau міністр оборони Данії Мортен Бьодсков, який 13 вересня відвідав Київ.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Загальний обсяг військової допомоги від Данії у вигляді зброї та військової техніки перевищив 3 млрд данських крон (понад 15 млрд грн. — Ред.), «але необхідні довгострокові та постійні вливання», сказав він перед візитом до Києва.

Міністр наголосив, що боротьба українців проти Росії – «це боротьба від імені всіх вільних демократичних країн, ми зобов’язані її підтримувати».

«Навчання [українців] відбудеться в Данії. Я не можу вдаватися до подробиць, але в Данії триватимуть навчання бійців української оборони», – зазначив Бьодсков.

Читайте також: Данія допоможе ЗСУ з військовою формою та зимовим одягом

Це розширення військової допомоги Україні від держави на півночі Європи. У серпні Данія анонсувала, що відправить восени до Великої Британії 130 армійських інструкторів – там уже навчають тисячі солдатів ЗСУ без військового досвіду або з обмеженим військовим досвідом.


Слідом за Британією та Німеччиною українці навчатимуться військової справи на полігонах у Данії

Пресслужба Міноборони Данії не повідомляє, що країна візьме на навчання українських військових. Там лише заявили, що Україні запропоновано «навчання українських солдатів та допомогу у розмінуванні». Наразі українці навчаються у Британії та Німеччині.

«Дуже важливо, щоб ми, данська сторона, зробили все можливе, щоб підтримати Україну. <…> Нові внески [союзників на підтримку України] на підході. Прогрес України на полі бою потребує більшої підтримки», – підсумував Бьодсков.

Раніше данські інструктори вже займалися навчанням українських військових на базі у Яворові.

  • 11 серпня 2022 року на зустрічі в Копенгагені союзники з антипутінської коаліції домовилися про допомогу Україні на суму понад $1,55 млрд.
  • Учора, 13 вересня, у форматі телеконференції відбулася друга зустріч #CopenhagenUkraine. «Чудові новини для зміцнення обороноздатності», – так описав її результат міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте також: Глава МЗС Данії: Путін – маленька людина, у прямому і переносному сенсі, він програє

Джерело

Новости Украины