США збираються посилити санкції проти Ірану через продаж дронів Росії – Politico


США збираються посилити санкції проти Ірану через продаж дронів Росії – Politico

Іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (фото: скриншот з відео)

Сполучені Штати мають намір запровадити санкції проти Ірану за допомогу Росії у війні проти України, заявив американський чиновник після повідомлень про те, що Тегеран планує відправити Москві ракети для використання на полі бою. Про це пише Politico.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Заходи США, ймовірно, включатимуть економічні санкції та, можливо, певний експортний контроль. Також вони будуть спрямовані проти третіх сторін, які допомагають Тегерану та Москві.

«Чи збираємося ми робити більше через іранські військові продажі Росії? Абсолютно так», – сказав американський чиновник на умовах анонімності. «Для будь-кого у світі, хто або продає Ірану матеріали, які можуть бути використані для [безпілотних літальних апаратів] або балістичних ракет, або хто бере участь у польотах між Іраном і Росією: майте обачність, тому що ми безумовно збираємося застосувати санкції. Усі, хто допомагає іранцям, допомагають росіянам вбивати українців», – наголосив співрозмовник видання.

Чиновник відмовився вдаватися в деталі майбутніх санкцій або прямо коментувати нещодавні повідомлення про ірано-російські збройні угоди.

  • 16 жовтня американська газета The Washington Post заявила, що Іран збирається передати Росії балістичні ракети класу «земля – земля» для війни проти України.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Європейський союз запровадити санкції проти Ірану за постачання Росії безпілотників.

Джерело

Новости Украины