Іран вперше визнав, що постачав дрони Росії

Іран вперше визнав, що постачав дрони Росії

Іран постачав дрони Росії за кілька місяців до наступу на Україну, але в обмеженій кількості. Про це заявив міністр закордонних справ країни Хоссейн Амірабдоллахіан, передає «АР».

— Що стосується обурення, започаткованого деякими західними країнами, про те, що Ісламська Республіка Іран надала Росії ракети та безпілотники, щоб допомогти їй у війні в Україні, то ракетна частина повністю не відповідає дійсності, а частина щодо безпілотників відповідає дійсності. Надали обмежену кількість безпілотників Росії за кілька місяців до початку війни в Україні, — зізнався Амірабдоллахіан.

Також іранський міністр заявив, що нібито домовився з українським колегою Дмитром Кулебою про надання Києвом доказів використання російськими військами іранських безпілотників у війні проти нашої країни.

З вересня росіяни почали атакувати Україну дронами-камікадзе іранського виробництва. Тегеран заперечує постачання зброї РФ і стверджує, що дотримується нейтральності. Україна позбавила посла Ірану акредитації в нашій країні та скоротила кількість співробітників іранського посольства у Києві.

Ряд країн розкритикували Іран за постачання зброї Росії, яка використовується для атаки українськими містами та селами. Великобританія та Євросоюз запровадили санкції проти фізичних та юридичних осіб Ірану.

Джерело

Новости Украины