Кремль посилює ядерний шантаж, щоб зірвати візит Байдена до Європи – ГУР


Кремль посилює ядерний шантаж, щоб зірвати візит Байдена до Європи – ГУР

Ілюстративне зображення (Фото — Federal government of the United States)

Кремль посилює ядерний шантаж, щоб зірвати візит президента США Джо Байдена до Європи. Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

ГУР зазначає, що саме напередодні візиту Байдена до Європи у Росії розпочинаються масштабні навчання стратегічних ядерних сил.

Розвідка підтверджує готовність компонентів стратегічних ядерних сил РФ до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування.

Під час навчань перевіряють канали управління, а засоби стратегічних ядерних сил (СЯС) переводять у стан підвищеної бойової готовності. Один з підводних ракетоносців отримав розпорядження на вихід у район пуску, повідомляє ГУР.

Розвідка вважає, що ці дії Кремля можуть бути спробою перешкодити візиту Байдена до Європи через посилення прямого ядерного шантажу.

  • Глава ГУР Кирило Буданов переконаний, що Росія не використовує тактичної ядерної зброї.
  • У січні глава МЗС Литви заявив, що РФ лякає весь світ ядерною зброєю, щоб союзники припинили військову допомогу Україні, і запропонував лякати Росію у відповідь.
  • 17 лютого міністр оборони Великобританії Бен Уоллес відповів на питання про дії Заходу у разі застосування Росією тактичної ядерної зброї.

Джерело

Новости Украины