Реакція Росії на свої невдачі в Україні незрозуміла, маємо зберігати пильність – Міллі


Реакція Росії на свої невдачі в Україні незрозуміла, маємо зберігати пильність – Міллі

Марк Милли (фото — ЕРА)

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі попередив, що реакція Росії на останні невдачі на полі бою в Україні залишається незрозумілою, і закликав до підвищеної пильності американські війська під час відвідин військової бази НАТО у Польщі. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Війна зараз йде не надто добре для Росії. Тому ми всі зобов’язані підтримувати високий ступінь готовності», – сказав Міллі у Варшаві після відвідин бази.

Журналістів, які подорожують із ним, попросили не публікувати назву бази та не вказувати її місцезнаходження.

Поїздка Міллі включала перевірку засобів протиповітряної оборони бази, у тому числі ракетних батарей Patriot, які мають стати останньою лінією оборони, якщо Росія вирішить атакувати базу, ризикуючи війною з НАТО.

Міллі сказав, що він не припускає, що війська США в Європі знаходяться під якоюсь підвищеною загрозою, але сказав, що вони мають бути готові. «Під час війни ви просто не знаєте з високим ступенем впевненості, що відбудеться далі», – сказав він.

Міллі сказав, що війна перейшла у нову фазу, коли українські сили перехопили стратегічну ініціативу, хоч і попередив, що ситуація може знову змінитися «через тижні чи місяці».

«Через це ми маємо дуже уважно стежити за тим, якою буде реакція Росії на це», – зазначив генерал.

  • У своєму сьогоднішньому відеозверненні президент Володимир Зеленський запевнив: те, що сьогодні може здаватися затишшям, насправді є підготовкою до чергової низки перемог.

Джерело

Новости Украины