«Вибитий на руці герб найбільше дратував наглядачів у російському полоні»: хмельничанин Олександр Зарва

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Прикордонник Олександр Зарва 21 місяць пробув у російському полоні. Фото: Суспільне Хмельницький

Щоб перемогти ворога, який вломився у нашу країну, чоловік у 2015 залишив роботу ливарником на хмельницькому заводі і, розповідає, пішов до війська. Служив у Луганському прикордонному загоні. У квітні 22-го на Харківщині з двома побратимами потрапив у полон. І там, каже, через герб та інші патріотичного змісту татуювання постійно був у центрі уваги охоронців.

"Хотіли, щоб постирав тату, давали цеглину. Я сказав, що не буду цього робити. Били, знущалися, але я не допустив того, щоб зробити це", — говорить чоловік.

Зі слів Олександра Зарви, за 21 місяць російського полону він втратив 40 кілограмів ваги і не має жодного не поламаного ребра.

"Терпів. Терпіння найголовніше було", — каже прикордонник.

Татуювання у вигляді тризуба з Котигорошком на передпліччі військового Олександра Зарви, яке російські наглядачі змушували стерти цеглиною. Фото: Суспільне Хмельницький

Третього січня цього року Олександр опинився серед 230 обміняних з російського полону.

Між лікуванням та владнанням організаційних питань для колишнього військовополоненого, у межах програми реабілітації, влаштували відвідання виставки одеського художника Стаса Жалобнюка у Хмельницькому обласному художньому музеї.

На центральних творах серії, розповідає науковиця Ольга Нєсмєянова, зображено види крізь приціл зброї.

"Людина забуває, вона не розуміє, чи це вона дивиться у цей приціл, чи ворог через цей приціл дивиться на неї", — каже Ольга.

Прикордонник має намір продовжити службу, а ще – додати татуювань на руці у вигляді вишиванки.

Новости Украины