У Буданова заявили, що Україна готова евакуювати цивільних із Бєлгородської області Росії


У Буданова заявили, що Україна готова евакуювати цивільних із Бєлгородської області Росії

Бійці РДК у Бєлгородській області (Фото: скріншот з відео)

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Україна готова евакуювати цивільних із Бєлгородської області РФ, де тривають бої між російськими повстанцями та військами режиму у Москві. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, бойові дії в Бєлгородській області тривають — росіяни з Легіону Свобода Росії та Російського добровольчого корпусу, а також місцеві жителі, які приєдналися до них, повстали проти режиму диктатора Володимира Путіна зі зброєю в руках.

Він зазначив, що Москва залишила без контролю кілька населених пунктів, обстрілюючи їх артилерією та знищуючи місцевих мешканців.

Юсов заявив, що бійці РДК та ЛСР фактично діють як озброєна самооборона у Бєлгородській області, захищаючи своїх співвітчизників від режиму у Кремлі.

Розвідник заявив, що підтримка повстанців серед місцевого населення зростає, збільшується кількість охочих боротися проти Путіна зі зброєю в руках.

«Україна в належному порядку розгляне звернення про евакуацію цивільних із Бєлгородщини, якщо такі надходитимуть», — резюмував він.

  • З 22 травня 2023 року в Бєлгородській області почали діяти бійці Легіону Свобода Росії та Російського добровольчого корпусу (РДК). Це воєнізовані організації, що складаються з громадян РФ і декларують мету повалити режим Путіна.
  • У ГУР кажуть, що вони діють у РФ автономно, але знають їхню мету – створення буферної зони безпеки навколо України.
  • 4 червня РДК та Легіон Свобода Росії запропонували губернатору Бєлгородської області Гладкову зустрітися для переговорів у Новій Таволжанці та забрати двох полонених росіян. Гладков так і не приїхав, а командир РДК увечері того самого дня сказав, що полонених стало вже «набагато більше».

Читайте також: Зеленського запитали, чи ЗСУ «демілітаризуватимуть» Бєлгород. Сказав: Це проблема Путіна 

Джерело

Новости Украины