У Маріуполі окупанти заарештували підлітків, які заспівали гімн України (відео)

Петро Андрющенко зазначив, що заради таких українців варто боротися за місто.

У Маріуполі окупанти заарештували дітей, які заспівали гімн України / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти в Маріуполі заарештували підлітків, які співали гімн України. Дітям погрожували, щоб вони «визнали свою провину».

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, дітей окупантам здали місцеві жителі.

Відео дня

«У Маріуполі заарештували підлітків, які співали Гімн України. Очікувавши. У тому числі для цього і виробляли зачистку. Сумно, що знайшли через доноси своїх же городян», — йдеться в повідомленні.

Псевдореферендуми на окупованих територіях: голосування влаштують і в регіонах Росії Слідом за «ЛДНР» і Херсоном: гауляйтер Запоріжжя підписав розпорядження про «референдум»

За словами Андрющенка, заради таких українців варто боротися за місто. Він запевнив, що ніякого вибачення тому, хто сприяє окупанту.

«А хлопчики і дівчатка – ви справжні. Справжні молодці. Ми всі розуміємо, як і хто змусив вас виправдовувати свій вчинок на камеру. Ми подумки і серцем з вами. Ви — справжні!»- підкреслив радник міського голови.

Окупанти погрозами змусили дітей «визнати свою провину».

У Маріуполі заарештували підлітків, які співали Гімн України

Як раніше повідомляв УНІАН, у школах окупованого Маріуполь вчителі розповідають першокласникам, що вони — «частина Росії», і що українці — «вигадана нацистами нація». Крім того, окупанти вивезли всі українські підручники з місцевих шкіл.

Джерело

Новости Украины