У Раді відклали розгляд проєкту про накопичувальну пенсію

У Раді відклали розгляд проєкту про накопичувальну пенсію

Фото: Максим ЛЮКОВ

Введення обов’язкового накопичувального рівня пенсійної системи відкладається – Верховна Рада відклала розгляд відповідного законопроєкту.

— Поки що запровадження накопичувальної пенсійної системи розглядатись найближчими днями не буде. Відклали на невизначений час для подальших консультацій, – повідомив у своєму телеграм-каналі народний депутат України Ярослав Железняк. До цього нардеп повідомляв про можливість розгляду законопроєкту цього тижня.

Проєкт закону «Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення » знаходиться у Раді з 27 грудня 2019 року. За ним передбачалося встановити обов’язкову участь у системі пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб (до досягнення ними пенсійного віку) та залучити роботодавців до оплати пенсійних вкладів на паритетних умовах. Також добровільно сплачувати накопичувальні внески на майбутню пенсію могли б і фізособи-підприємці, у тому числі працюючі на «спрощенці».

Роботодавці повинні платити 2% від розміру заробітної плати працівників, а решта учасників накопичувальної пенсійної системи – 1% від доходу або більше, за бажанням. Усі кошти мають акумулюватися на індивідуальних пенсійних рахунках, а разі смерті особи право власності на пенсійні заощадження переходили до його спадкоємцям.

Відкладати собі на пенсію у разі ухвалення закону про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне страхування українці могли б розпочати вже 2023 року.

Джерело

Новости Украины