Україна розглядає варіант зупинення роботи Запорізької АЕС

Україна розглядає варіант зупинення роботи Запорізької АЕС

Українська сторона розглядає варіант зупинення роботи єдиного працюючого енергоблоку на Запорізькій атомній станції. Про це заявив виконувач обов’язків голови Державної інспекції ядерного регулювання Олег Коріков під час брифінгу.

— Розглядається варіант зупинки станції. Якщо виникнуть відповідні умови, які вимагатимуть зупинки, енергоблок №6 буде зупинено, – повідомив Коріков.

За його словами, через те, що ЗАЕС працює лише на забезпечення власних потреб в електроенергії, атомники будуть змушені експлуатувати резервні дизельні станції, щоб забезпечити струмом системи безпеки.

— Ми можемо потенційно опинитися у ситуації, коли закінчиться дизель, і це може призвести до аварії з пошкодженням активної зони реактора та викидом радіоактивних продуктів у навколишнє середовище. Це матиме не лише наслідки для території України, але й транскордонні наслідки, – сказав він.

Як зазначив чиновник, внаслідок російських обстрілів на ЗАЕС отримали пошкодження усі чотири лінії видачі потужності атомної станції, лінії зв’язку станції з тепловою електростанцією та лінії видачі потужності теплової електростанції.

Джерело

Новости Украины