5 найпоширеніших питань у ювелірному салоні

Багато покупців при візиті до ювелірного салону задаються одними й тими ж питаннями. Пропонуємо відповіді на них, аби заощадити час і відразу перейти до вибору ювелірних прикрас.

ТОП-5 запитів у ювелірній крамниці

Більшість запитів клієнтів стосуються походження металів і каменів, їх властивостей. Запитують про домашній догляд.

1. Шкіряні й текстильні аксесуари не належать до ювелірних виробів?

Текстильний або шкіряний браслет належить до ювелірних прикрас. Їх часто оздоблюють застібкою на основі золота або срібла. Такі прикраси можна носити самостійно або ж доповнювати тематичними намистинами.

2. Синтетичне дорогоцінне каміння гірше, ніж натуральне?

Ні, навпаки краще. Ювелірам вдається отримувати кристали в лабораторних умовах. Середовище чітко контролюється, тому каміння виходить однаково гарним, що мінімізує відходи. Якщо використовувати лише натуральні кристали, залишається багато відходів, поки майстер не отримує потрібну форму. Лабораторним шляхом також можна покращити експлуатаційні характеристики.

3. Як правильно вивчати бирку?

Бирка на ювелірній прикрасі — те саме, що паспорт в кожної людини. Там вказується вся інформація про прикрасу:

  • тип металу і його проба;
  • тип інкрустації;
  • вага;
  • вартість;
  • виробник;
  • сертифікація.

Якщо ювелірний виріб інкрустовано діамантами або іншим дорогоцінним камінням, магазин обов’язково повинен мати відповідний сертифікат. Таку ж інформацію можна отримати, якщо знайти заводське клеймо.

4. Культивовані перли — не справжні?

Ситуація така сама, як з синтетичними кристалами. Культивовані — означає вирощені в підготовлених умовах. Тобто ювелірам вдається отримати перлини однакової форми й розміру. Не справжні перли — ті, які виготовлені з дешевого пластику. В офіційних ювелірних салонах таких немає.

5. Як визначитися з розміром браслета або кільця?

Найкраще рішення — проконсультуватися зі спеціалістом в магазині. Для цього варто прихопити кільце або браслет, які підходять за розміром. Для визначення вихідних параметрів ювеліри використовують спеціальне обладнання.

Найпростіше виміряти розмір браслета. Для цього можна скористатися підручними засобами: ниткою, стрічкою, кравецьким сантиметром. Якщо замовляєте прикрасу онлайн, на сайті шукайте таблицю з відповідною розмірною сіткою. Пам’ятайте, що м’який браслет має щільно прилягати до руки, але не перетискати її. Жорсткий браслет-бенгл має вільно рухатися по зап’ястку.

Відповіді на поширені питання в ювелірних салонах допоможуть швидше перейти до найприємнішої частини — вибору прикрас.

Новости Украины