Два кримські перебіжчики із СБУ отримали звинувачення у хакерських атаках проти України


Два кримські перебіжчики із СБУ отримали звинувачення у хакерських атаках проти України

Фото — ДБР

Держбюро розслідувань та СБУ повідомили про завершення розслідування та направили до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх кримських співробітників СБУ, які перекинулися до ФСБ та займаються кібератаками на українські інформаційні системи.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Розслідування встановило, що колишні співробітники СБУ у 2014 році зрадили присягу, перейшли на бік ворога та почали працювати на ФСБ РФ, де й зараз займаються підривною діяльністю проти України.

За даними ДБР, обвинувачені у тісній взаємодії з хакерським угрупуванням Armageddon атакували комп’ютери та автоматизовані системи України.

СБУ повідомляє, що з 1 січня 2020 року до 10 березня 2021 року зловмисники здійснили серію масштабних кібератак на інформаційні ресурси урядових структур, а під час одного зі зламів намагалися отримати доступ до секретних даних вищих органів влади.

ДБР зазначає, що дії підозрюваних у низці випадків призвели до витоку та блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації та порушень у її маршрутизації на користь спецслужб Росії.

Колишніх співробітників СБУ звинувачують у держзраді та несанкціонованому втручанні в роботу комп’ютерів та автоматизованих систем. У разі ухвалення судом обвинувального вироку їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

  • 5 квітня СБУ та ДБР оприлюднили нові докази співпраці з ФСБ РФ ексначальника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча.

Читайте також: Агенти у ФСБ, свідчення «Азова», арешт Богуслаєва. Інтерв’ю в.о. голови СБУ – за хвилину

Джерело

Новости Украины