Хуліганство в Лаврі. Суд відправив Кохановську під домашній арешт на два місяці


Хуліганство в Лаврі. Суд відправив Кохановську під домашній арешт на два місяці

Вікторія Кохановська (Фото — Валентина Поліщук/LIGA.net)

Суд обрав чотирьом підозрюваним у хуліганстві на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За рішенням суду, троє підозрюваних знаходитимуться під цілодобовим домашнім арештом та носитимуть електронний браслет до 19 червня 2023 року, ще один – до 19 травня.

Як повідомили LIGA.net джерела у правоохоронних органах, запобіжний захід для активістки УПЦ МП Вікторії Кохановської передбачає цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета до 19 червня (60 діб із дня її затримання).

19 квітня після завершення роботи комісії Міністерства культури група осіб пошкодила захисні ролети та увійшла до приміщення, яке представники комісії оглянули та опечатали. Ці дії правоохоронці кваліфікували як хуліганство, пов’язане з опором працівникові правопорядку.

У разі винесення судом обвинувального вироку, санкція за такої кваліфікації передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі.

  • 10 березня 2023 року Мінкульт закликав Свято-Успенський монастир УПЦ МП звільнити територію Києво-Печерської лаври до 29 березня. Докладніше про «виселення» УПЦ МП з Лаври читайте у тексті LIGA.net.
  • У Московському патріархаті заявили, що вважають це «ультиматумом», не бачать у цьому юридичних обґрунтувань і не збираються йти.
  • 31 березня комісія двічі не змогла розпочати роботу у Лаврі через перешкоди з боку УПЦ МП. Того ж дня Ткаченко заявив, що подано позов до суду через перешкоджання діяльності комісії.

Читайте також: Мінкульт прийшов до Лаври, оцінив стан приміщень. В УПЦ МП знову обурилися – фото

Джерело

Новости Украины