Єрмак показав захисників Маріуполя, які після обміну перебувають у Туреччині: проходять медогляди

За словами Єрмака, скоро вони зможуть побачитися зі своїми родинами.

Звільнені з полону командири з «Азовсталі» в Туреччині проходять медичні огляди / фото t.me/ermaka2022

Звільнені з російського полону командири з «Азовсталі» в Туреччині проходять медичні огляди, їм проведений поглиблений огляд терапевтом та хірургом.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Сьогодні вдалося особисто поговорити зі звільненими з полону командирами із «Азовсталі», які зараз перебувають у Туреччині. Під час розмови з кожним із наших героїв дізнався про їх самопочуття. Настрій у всіх бойовий. Хлопці проходять медичні огляди, йде ретельна перевірка їхнього стану», — зазначив він.

Відео дня

Керівник ОП додав, що за результатами медичних аналізів проведений поглиблений огляд терапевтом та хірургом.

Крайній ступінь анорексії: в «Азові» розповіли про стан звільнених військових Жоден український захисник у полоні не бачив представників Червоного Хреста «Пташка» з «Азовсталі» вперше розповіла про звільнення з російського полону (фото)

Єрмак зауважив, що голова Фонду державного майна України Рустем Умєров за дорученням президента приїхав до Туреччини.

«Рустем перевірив умови, у яких перебувають наші хлопці. Він також координує свою роботу з усіма органами, відповідальними за безпеку наших громадян», — написав він.

Керівник ОП додав, що за словами Умєрова, умови проживання у звільнених — комфортні.

«Для нас дуже важливо, щоб українські герої мали все, що їм наразі необхідно. Попросив пана Умєрова особливо ретельно проконтролювати це», — наголосив Єрмак і додав, що «скоро вони зможуть побачитись зі своїми родинами».

Звільнення захисників Маріуполя: обмін полоненими з «Азовсталі» 

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня з російського полону повернулися 215 захисників України. 200 з них обміняли на народного депутата, одного з лідерів «Опозиційної платформи — За життя» і кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука, обвинуваченого у державній зраді.

Україна віддала 55 російських полонених.

Обмін полоненими відбувався у чотирьох країнах.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, які захищали територіальну цілісність України. Зазначається, що вдалося повернути тих, кого «засудили» до смертної кари в так званій «ДНР».

Крім цього, були звільнені п’ятеро командирів: командир «Азова» Денис «Редис» Прокопенко, заступник командира «Азова» Святослав «Калина» Паламар, старший офіцер «Азова» Олег Хоменко; командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій «Волина» Волинський і командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега. Вони перебуватимуть в Туреччині під особистою протекцією президента Реджепа Тайїпа Ердогана до кінця війни.

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, серед звільнених є ті, хто пережив теракт, влаштований росіянами в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині.

За словами генерального прокурора Андрія Костіна, Україна працює над обміном «всіх на всіх». Цим питанням офіційний Київ займається разом з ООН та президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

23 вересня Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки плану заходів з реабілітації й допомоги тим, хто 21 вересня повернувся з російського полону в результаті обміну.

Як зазначила прес-служба ОП, за підсумками наради Єрмак запропонував підготувати конкретні пропозиції та план дій і представити їх президенту найближчим часом.

Джерело

Новости Украины