«Комісія» з автоматниками та погрози відібрати житло – мер Мелітополя про псевдореферендум


"Комісія" з автоматниками та погрози відібрати житло – мер Мелітополя про псевдореферендум

Мелітополь (Фото — EPA)

У тимчасово окупованому Мелітополі псевдореферендум про «приєднання до РФ» супроводжується погрозами депортацією для тих, хто голосує проти, та погрозами відібрати житло у тих, хто не відчиняє двері «комісії». Про це розповів мер міста Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Федоров сказав, що сьогодні у Мелітополі окупанти почали ходити домівками, щоб люди «проголосували», але мелітопольці масово не відчиняють двері. Однак у таких випадках, за його словами, окупанти погрожують забирати квартири.

«Якщо так звана комісія йде з пакетами або з урнами, вони просто на вулиці можуть схопити людину та змусити «проголосувати». Також дають можливість «голосувати» не тільки за себе, а й за всіх членів сім’ї. Ходять з автоматниками і тим самим змушують голосувати», – сказав мер Мелітополя.

Водночас, за його словами, «навіть у ці важкі часи» мелітопольці чинять опір і масово голосують проти, «тим самим показуючи Росії, що їй тут немає місця». Тим, хто проголосував проти, окупанти погрожують депортацією, зазначив мер.

Крім того, за словами Федорова, у Мелітополі фіксували випадки, коли самі члени так званого виборчкому «за кутом заповнювали бюлетені та кидали до «урн» замість мешканців міста. Таким чином вони намагаються здобути премії від окупаційного режиму.

Також він додав, що ранок у Мелітополі почався зі знищення двох колаборантів, які допомагали ворогові організувати залізничні перевезення боєприпасів та озброєння.

  • 21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про «часткову» мобілізацію в Росії та про «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях.
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на плани РФ провести псевдореферендуми – заявив, що українські позиції залишаються незмінними, незважаючи на «шум та анонси звідкись».
  • 22 вересня стало відомо, що окупанти через брак охочих брати участь у псевдореферендумах вирішили дати «право голосу» підліткам.
  • 23 вересня окупанти розпочали псевдореферендуми.

Читайте також: Глави МЗС країн G7: Будь-які референдуми на окупованій території України – фікція

Джерело

Новости Украины