Контрнаступ. Столтенберг побачив перші успіхи, але прогнозує важкі та криваві бої


Контрнаступ. Столтенберг побачив перші успіхи, але прогнозує важкі та криваві бої

Єнс Столтенберг (Фото — пресслужба НАТО)

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про перші успіхи українського контрнаступу, проте закликав готуватися до того, що він буде важким та кривавим. Про це він сказав в інтерв’ю USA Today.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Генсек зазначив, що український наступ на окуповані Росією частини сходу та півдня показав «перші ознаки успіху», і українські солдати «набирають силу». Однак він застеріг, що прорвати відбудовані окупантами рубежі буде нелегко.

«Ми повинні бути готові до того, що цей наступ буде кривавим і важким. У росіян був час збудувати досить потужні оборонні рубежі, і прорвати їх – складне завдання», – сказав генсек Альянсу.

  • 7 червня в Міноборони оголосили, що на Бахмутському напрямку ЗСУ перейшли з оборони в наступ. ЗСУ просуваються флангами: взято під контроль 16 кв. км території.
  • ЗСУ просуваються також на Донецькому та Таврійському напрямах: за тиждень звільнено сім населених пунктів, 90 кв. км землі.
  • Вранці 13 червня у Генштабі повідомили, що минулої доби просування українських військ на Бахмутському напрямку становило 250 метрів, на Торецькому напрямку – 200 м, на Бердянському напрямку – від 500 м до 1 км.
  • У Міноборони розповіли про те, як Росія намагається гальмувати просування ЗСУ на півдні та сході.

Читайте також: Макрон прогнозує, що контрнаступ ЗСУ триватиме кілька тижнів або навіть місяців

Джерело

Новости Украины