Кремль не цікавиться дипломатією та не налаштований на переговори – посол США в ОБСЄ


Кремль не цікавиться дипломатією та не налаштований на переговори – посол США в ОБСЄ

Майкл Карпентер (Фото — LIGA.net)

Росія не налаштована на дипломатію і не має жодного інтересу до неї. Про це заявив представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер, повідомляє Голос Америки.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Карпентер назвав заяви Росії про переговори «фальшивими», а пропозиції щодо «потьомкінського припинення вогню» – цинічними.

Він нагадав, що у грудні напередодні Різдва російські ракети вбили в Україні 16 осіб, і що Росія викрала в Україні близько 2000 дітей під приводом їхнього «захисту».

«У мене немає інших слів – це чисте зло», – наголосив Карпентер.

«Цей новий рік починається тим самим, чим закінчився попередній – смертями, руйнуваннями та невимовними людськими стражданнями з вини російських загарбників», – сказав посол.

Він також зазначив, що всі ці злочини не можуть зламати опір українців, і що США продовжуватимуть підтримувати Україну у захисті та звільненні її території стільки, скільки буде потрібно.

  • 7 січня посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що у разі згоди України на мирні переговори з РФ Кремль оголосить це своєю перемогою і намагатиметься утримати захоплені українські території.

Джерело

Новости Украины