Служба безпеки Молдови розслідує справу про підготовку держперевороту: двох заарештовано


Служба безпеки Молдови розслідує справу про підготовку держперевороту: двох заарештовано

Фото: sis.md

У Молдові Служба інформації та безпеки (СІБ) разом із Прокуратурою з боротьби з організованою злочинністю та особливих справ (PCCOCS) розслідує справу про зраду батьківщини та шпигунство. Заарештовано двох осіб, ще троє отримали статус підозрюваних. Про це повідомляє пресслужба СІБ.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Слідство виявило п’ятьох громадян Молдови, з яких двох заарештували в грудні 2022 року, а ще троє отримали статус підозрюваних.

Їх завербували спецслужби іншої держави, щоб ті насильницьким шляхом допомогли дестабілізувати внутрішню ситуацію та змінити конституційний лад, повідомили у СІБ.

Крім того, у полі зору молдовських правоохоронців перебувають і громадяни іншої держави (якої саме, там не уточнюють), які перебувають під слідством за звинуваченням у шпигунстві. Вони, за даними СІБ, керували та фінансували підривну діяльність вихідців із Молдови.

  • 10 лютого 2023 року уряд Молдови пішов у відставку.
  • 13 лютого президентка Молдови Санду заявила, що Кремль хоче здійснити держпереворот в її країні, але запевнила, що нічого не вийде.
  • 21 лютого прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Росія планує захопити аеропорт у Кишиневі для того, щоб перекинути своїх військових до Молдови, проте органи країни готові до цього.
  • Сьогодні, 23 лютого, Міноборони Росії почало розповсюджувати фейкову інформацію про «підготовку провокації України» у молдовському сепаратистському анклаві Придністров’я. Уряд Молдови заперечує пропагандистські повідомлення окупантів.

Джерело

Новости Украины